Πολύχρωμοι πολύτιμοι λίθοι, μέταλλα και κοσμήματα


Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι το πρόσφατο βραβευμένο κόσμημα αγκαλιάζει ποικιλία - το καρύκευμα της ζωής. Έχουμε φθάσει τώρα σε μια εποχή όπου οτιδήποτε πηγαίνει. ασήμι και διαμάντια. χρυσό και λεγόμενες "ημιπολύτιμες πέτρες", ασυμμετρία, ακόμη και ένα μείγμα τριών χρωματισμένων μετάλλων σε ένα κομμάτι κοσμήματος. Ένας τραγουδιστής τραγούδησε. "Αν όλοι φαινόταν το ίδιο, θα κουραζόμασταν να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο". (Groove Armada) και αυτό ισχύει όταν πρόκειται για κοσμήματα.

Υπάρχει πάντα μια θέση για διαχρονικά κλασικά όπως λευκά δαχτυλίδια διαμαντιού πασιέντζα, αλλά πολύχρωμα πολύτιμους λίθους και κοσμήματα φωτίζουν ένα βλέμμα και να παρέχουν μια μικρή διασκέδαση και αντίθεση. Με χρωματιστές πολύτιμους λίθους, υπάρχει ένας πλούτος χρώματος για να εκτιμηθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κοσμήματα. Τα πολύχρωμα κοσμήματα δεν χρειάζεται να είναι φθηνά. Πράγματι, ένα μεγάλο κομμάτι κοσμημάτων χρησιμοποιεί πολύχρωμα πολύτιμους λίθους και υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμού χρωμάτων με πολύτιμους λίθους. Η χρήση του χρώματος είναι μια τέχνη από μόνη της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει αντίθεση ή αρμονία.


Κάποιοι από εμάς θεωρούν ότι η χρωματική αρμονία και η συμμετρία είναι ευχάριστες στο μάτι. Άλλοι επιθυμούν να πειραματιστούν με αντίθεση και ασυμμετρία. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος με το σχεδιασμό κοσμημάτων πολύτιμων λίθων, αλλά αυτό που απλώς είναι σωστό για κάθε άτομο και τα κάνει ευτυχισμένα. Χρώμα μόδες πάντα έρχονται και να πάνε, ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα και αξεσουάρ? αλλά το ίδιο το χρώμα δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Η βιομηχανία της μόδας ευδοκιμεί στις χρωματικές τάσεις που αλλάζουν με τις εποχές. Ωστόσο, τα περισσότερα κοσμήματα πολύτιμων λίθων έχει σχεδιαστεί για να ξεπεράσει τέτοιες βραχυπρόθεσμες μανίες.

Οι πολύχρωμοι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνταν κυρίως σε λευκό ή κίτρινο πολύτιμο μέταλλο, αλλά σήμερα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως το μαύρο μέταλλο, τα φανταχτερά έγχρωμα χρυσά κράματα και τα ανάμεικτα μέταλλα ως προσόντα ή ως ανάμικτα κομμάτια. Τα μικτά μέταλλα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια με τους ανθρώπους να φορούν κίτρινο χρυσό, ασήμι και ροζ χρυσό όλα σε ένα κομμάτι. Πολύχρωμα μέταλλα είναι εύκολο για όλους να φορούν και μπορούν να φορεθούν με οτιδήποτε.

Μερικά από τα πιο όμορφα ιστορικά κοσμήματα είναι πολύχρωμα κομμάτια, όπως κομμάτια Mughal και αρχαία αιγυπτιακά κοσμήματα. Αυτές έδωσαν έμπνευση για κοσμήματα στη δεκαετία του 1900, συμπεριλαμβανομένου του κοσμήματος "Tutti Frutti" του Cartier. Αυτά είναι ένα πολύχρωμο μείγμα από ανατολίτικα και δυτικά κοσμήματα με σκαλισμένα ρουμπίνια, μπλε ζαφείρια και σμαράγδια. Το Van Cleef & Arpels εμπνεύστηκε από την ανακάλυψη του τάφου daxtilidia antrika του βασιλιά Τουταγχαμών και παρήγαγε ένα πολύχρωμο "αιγυπτιακό βραχιόλι", με σχέδια ιερογλυφικού πολύτιμου λίθου.


Διάφοροι σύγχρονοι νικητές κοσμημάτων αντανακλούν τη σημερινή αναζωογονητική στάση απέναντι στο σχεδιασμό, με την καινοτόμο χρήση χρωμάτων, περικοπών πολύτιμων λίθων, ρυθμίσεων και μετάλλων. Αυτά παρέχουν μια ευπρόσδεκτη απόκλιση από τις παραδοσιακές παραδόσεις, αναμειγνύοντας απρόσμενα χρώματα, υφές και στυλ. Οι γραμμές μεταξύ των λεγόμενων "κοσμημάτων" και "κόσμημα μόδας" δεν ήταν ποτέ τόσο θολές. Το χρώμα μπορεί να έχει τη δική του ανδρικά δαχτυλίδια θεσσαλονίκη αντικειμενική σημασία ή να θεωρηθεί ως υποκειμενικό μέσο έκφρασης. Ένας από τους πρωτοπόρους της θεωρίας των χρωμάτων ήταν ο Ελβετός καλλιτέχνης, αντρικα κοσμηματα Johannes Itten, ο οποίος είπε: "Το χρώμα είναι ζωή, γιατί ένας κόσμος χωρίς χρώμα φαίνεται νεκρός". Ο συνδυασμός χρωμάτων είπε τα εξής: "Αυτός που επιθυμεί να γίνει μάστερ του χρώματος πρέπει να δει, να αισθανθεί και να βιώσει κάθε ατομικό χρώμα στους ατέλειωτους συνδυασμούς του με όλα τα άλλα χρώματα". Αυτό φαίνεται να μας πείθει να προχωρήσουμε και να παίξουμε με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *